blog-image-large
Predstavljamo vam široki asortiman Tesa proizvoda za različite primjene.


Kompanija Tesa je jedan od vodećih globalnih proizvođača samoljepljivih traka i drugih proizvoda koji nude rješenje za različite probleme i potrebe korisnika. Koristeći nove tehnologije i oslanjajući se na preko 100 godina iskustva, Tesa trake ispunjavaju većinu zahtjeva koje korisnici imaju. U svom industrijskom asortimanu, Tesa nudi rješenja za spajanje, popravljanje, maskiranje, pakovanje, kao i sigurnosna rješenja i trake za označavanje. 


Trake za pakovanje kartona
Pakirne trake su pogodne za ručno korištenje, sa ili bez pomoći ručnog držača ljepljive trake. Koriste se za zatvaranje lakih i srednje teških kartona. Trake se lako odmotavaju, te dobro prijanjaju na polarne i nepolarne površine. U zavisnosti od vrste, trake su dostupne u 3 boje: smeđa, bijela i prozirna, i u 3 dimenzije: 25mm x 66m, 48mm x 66m i 75mm x 1000m.

Ručni držač ljepljive trake
Držač pakirnih traka olakšava proces pakovanja kartonskih kutija uz pomoć traka. Dolazi sa zaštićenom oštricom kako bi se spriječile povrede pri korištenju. Jednostavan je za upotrebu, a zahvaljujući svojoj tehnologiji, pakirna traka se brzo odmotava. Na ovaj držač se mogu staviti trake maksimalne širine 55 milimetara i maksimalne dužine 66 metara.
Ljepljive trake
Univerzalne trake za lijepljenje su neizostavni dio kolekcije Tesa traka. Iz ponude izdvajamo trake napravljene od krep papira u širinama od 25 - 50 milimetara i 50 metara dužine. Ljepljiva krep traka je idealna za lake poslove farbanja i lako se otkida rukom.
Siva ljepljiva traka je specijalno razvijena za industriju hrane i lijekova zbog svoje velike snage zatezanja. Izuzetno je otporna na hladnoću što je čini idealnom za pakovanje smrznute hrane. Dostupna je u dimenzijama 25mm x 66m.
Obostrano ljepljive trake
U ponudi se nalazi nekoliko vrsta obostrano ljepljivih traka za različite primjene.
Traka 4957 je pogodna za vanjsku upotrebu jer je dugotrajna i otporna na UV zrake i vodu. Odmah se lijepi, čak i pri niskom pritisku spajanja. Može se koristiti na različitim površinama i veoma dobro ublažava šok od hladnoće. Ljepilo je bijele boje, a dostupna je u dimenzijama 15mm x 25m.
Traka 4965 od 12mm s prozirnim akrilom je pogodna za dugotrajnu vanjsku upotrebu. Ova industrijska traka je pogodna za velike sile udara i visoke temperature. Posjeduje veliku otpornost na smicanje, te se može upotrebljavati čak i na nepolarnim površinama. 
Traka 56172 je univerzalna traka za fiksiranje podnih obloga i može se koristiti na različitim površinama. Dobro prijanja na pločice, ciglu, većinu plastike, staklo, karton, papir, metal i željezo. Lako se otkida rukom pa je pogodna za razne primjene u kući. Dostupna je u dimenzijama 50 mm x 25m.
Samoljepljiva traka 64621 je dostupna u dvije dimenzije: 19mm x 50m i 25mm x 50m. Momentalno prijanja na površine, napravljena je od čvrstog ljepila. Pogodna je za primjenu u unutrašnjosti, te se može koristiti na folijama, tkanini, papiru i plastičnim materijalima.
Traka 64958 ima jaku momentalnu snagu spajanja čak i na grubim ili neravnim površinama. To je čini pogodnom za primjenu na unutrašnjim posterima i znakovima. Dolazi u bijeloj boji, u dimenzijama 15mm x 25m.

Aluminijska traka
Aluminijska traka se lako odmotava i prilagođava zakrivljenim površinama. Može se koristiti za trajnu primjenu na određenim površinama. Otporna je na vlagu, gasove, isparavanja i starenje. Reflektuje toplotu i svjetlost. Koristi se kako bi podloge bile električki i toplinski vodljive. Dostupna je u dimenzijama 50mm x 50m.
Elektroizolacijske / izolir trake
Izolir trake su certificirane po IEC 60454-3-1/5 normi. Pouzdan su izbor za električare, mehaničare i druge majstore. Imaju visok dielektrični probojni napon (7000V) i otporne su na temperature do +90°C. Dostupne su u različitim dimenzijama i bojama.
SPECIJALITETI

Traka za popravak plastenika
Traka za popravak plastenika je dugotrajna i efikasna. Otporna je na vremenske promjene i UV zrake u periodu od minimalno 12 mjeseci. Ova jednostrano ljepljiva traka dizajnirana je s prozirnim, UV stabilizovanim polietilenskim filmom i presvučena prozirnim ljepilom koje je na bazi akrilnog polimera i osjetljivo je na pritisak.
Traka za omotavanje kablova
Crna platnena traka za omotavanje kablova je dugotrajna i dobro prijanja na površinu. Lako se odmotava i otkida rukom što olakšava njenu upotrebu i omogućava brzu primjenu. Otporna je na abraziju i prigušuje zvukove čime se produžava životni vijek kablova i uređaja.
Traka za označavanje poda
Samoljepljiva traka crno-žute boje se koristi za privremeno označavanje poda. Pogodna je za identifikaciju i označavanje pokretnih i nepokretnih predmeta/objekata. Dobro prijanja na različite površine zahvaljujući PVC-u i prirodnoj gumi od koje je napravljena. Dostupna je u dimenzijama 50mm x 33m.
Sprej za uklanjanje ljepila
Sprej koji brzo i lako uklanja ostatke ljepila sa plastike, stakla i metalnih površina. Napravljen je bez silikona, te se preporučuje za skidanje raznih vrsta etiketa.

Za više informacija o Tesa proizvodima, pošaljite nam e-mail na info@eurosan.rs.ba.




Sviđa Vam se članak? Podjelite ga s prijateljima